En dan nu…. glasvezel voor Salland Zuid!

SallandGlas heeft als doel om het buitengebied van Salland te voorzien van glasvezel, en daarmee van snelinternet. In 2015 is besloten hiervoor samen te werken met CIF/Glasvezelbuitenaf. CIF legt glasvezel aan als 50% van de mensen zich aanmeldt voor deelname. In de eerste helft van 2016 is in Salland-Noord de vraagbundeling geweest. En met succes. Ruim 60% schreef zich in voor deelname. De voorbereidingen voor het graven zijn in volle gang….

Als SallandGlas gaan we echter door!

We gaan door met Salland-Zuid, met in september (zie agenda) informatieavonden. Iedereen die in aanmerking komt voor glasvezel krijgt daarover persoonlijk bericht. In de maanden oktober en (begin) november worden overal in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe (Zuid) en Raalte (Zuid) inschrijfbijeenkomsten georganiseerd, alwaar u alle informatie kunt krijgen en desgewenst wordt geholpen bij het maken van keuzes.

Ons advies aan iedereen in het buitengebied van Salland-Zuid: hou de krant in de gaten, hou de site in te gaten, en hou uw dorpskranten in de gaten. En uiteraard de website www.glasvezelbuitenaf.nl. Maar vooral ook: bezoek de bijeenkomst en schrijf u in! En zorg dat ook uw buren meedoen.

Op 14 november 2016 maken we met zijn allen de balans op. Bij 49,9% deelname gaat de aanleg niet door! Voor niemand in Zuid. Maar bij 50% en meer gaat in het begin van 2017 gegarandeerd de schop de grond! Laten we die samen die kans pakken!!

SallandGlas

SallandGlas. Vóór glasvezel in het buitengebied van Salland